הליך הוצאה לפועל הינו המסלול היעיל החוקי לגביית חובות והשבת כספים. אם יש בידיכם שטר, פסק דין או צ'ק, תוכלו לפנות אל לשכת ההוצאה לפועל הקרובה לביתכם ולהגיש בקשה לפתיחת תיק. עם אישור בקשתכם תשלח אל החייב הודעת אזהרה ובה יצוינו התנאים בהם עליו לפרוע את החוב. בשלב זה, לאחר קבלת ההודעה ובטרם חלפו 21 יום, יוכל החייב להגיש בקשת התנגדות או בקשה בטענת פרעתי (אם החוב נפרע). אם לא תוגש אף אחת מהבקשות הללו, יהיה עליו לעמוד בתשלומים שנקבעו בתיק ההוצאה לפועל.
במקרים בהם החייב אינו עומד בנטל התשלומים, יכולים לנקוט באמצעים שונים כגון עיקול נכסים, עיכוב יציאה מהארץ, צו מאסר ועוד. במקרים בהם בעל החוב אינו משתף פעולה ננקטים כנגדו צעדים של עיקול רכוש, עיקול חשבון הבנק והגבלות יציאה מהארץ ושימוש בכרטיסי אשראי וצ'קים. עם זאת ובהתאם לכך, אוסר החוב על עיקול של מוצרי חשמל חיוניים ופגיעה ביכולת ההשתכרות של בני המשפחה. הטיפול בתיקי הוצאה לפועל מצריכים ידע ומיומנות וכמו כן סבלנות. סבלנות נדרשת בעת הטיפול בהליך שכן לשכות ההוצאה לפועל עמוסות וסבלנות עד שהליך מגיע לידי מיצוי. משרדנו מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל.
גורמי סיוע בהליכי הוצאה לפועל
מעורבות של עורך דין הוצאה לפועל חיונית להתנהלות תקינה ויעילה אל מול נציגי ההוצאה לפועל. עורך הדין פועל אל מול משרד הוצאה לפועל ומסייע ללקוח בהגשת מסמכים ובקשות להקלות בהתאם למצבו הכלכלי. ליווי מקצועי של עורך דין הוצאה לפועל יסייע לבעל החוב בהגשת בקשה לביטול עיקולים, עיכוב הליכים, איחוד תיקים, ביטול ההגבלות על חשבון הבנק, ביטול עיכוב צו יציאה מהארץ וקבלת מעמד של חייב בעל אמצעים מוגבלים. את הטפסים הדרושים וההסברים אודות ההליך ניתן למצוא באתר האינטרנט של ההוצאה לפועל. עורך דין הוצאה לפועל יש לבחור בהתאם לכישורי עורך הדין וניסיונו המקצועי. עורך דין מנוסה יוכל לזהות אפשרויות להגשת בקשה לעיכוב והקפאת הליכים ולסייע לחייב במקרים של מעצר וקנסות. במצבים בהם החייב נרדף על ידי נושיו וסובל מעיקולים בלתי פוסקים ניתן לבצע הכרזה על פשיטת רגל. את ההכרזה יש לבצע לאחר קבלת ייעוץ מקצועי מתאים ושקילת היתרונות והחסרונות הטמונים בהליך.
גביית חובות – הגנה על זכויותיהם של הנושים
פרט לחייבים, יש לשים דגש גם על זכויותיהם של הנושים לקבל את כספם. ישנם מצבים בהם הנושים נקלעים לקשיים כלכליים בעקבות אי קבלת הכסף. במקרים בהם בעל החוב אינו משלם, רשאים הנושים לפתוח בהליכי הוצאה לפועל כנגדו. במקרים בהם החייב אינו משלם את החוב ננקטים כנגדו צעדים של עיקול נכסים, עיקול חשבון הבנק ועיכוב יציאה מהארץ.
הליכי הוצאה לפועל והליכים של פשיטת רגל לא תמיד מבטיחים לנושים את קבלת כספם בחזרה. בכל הקשור בגביית חובות וניהול תיקים, הוצאה לפועל היא אחד התחומים בהם הניסיון והידע של עורך דין הוצאה לפועל הוא מה שיכול לעשות את כל ההבדל ולהביא בקלות את הנושה לקבלת עדיפות בחלוקת כספי החייב.